torstai 22. maaliskuuta 2012

Kesä tulee...
Hiljaiselon jälkeen yritän vähän taas aktivoitua. Viime aikoina olen tehnyt käsitöitä melko vähän (jostain syystä homma ei ole kiinnostanut tipan vertaa....) ja ne vähätkin mitä olen valmiiksi saanut, ovat jääneet bloggaamatta.Heräsin eilen kylmään tosiasiaan - olemme kuukauden päästä muuttamassa Saksaan vuodeksi, ja huhti-toukokuussa siellä on käytännössä kesä! Tytöillä, varsinkaan esikoisella, on hyvin väḧän sopivaa kevyttä kesävaatetta, joten kaivelin pikaisesti kaavoja ja kangashyllyjä ja ryhdyin hommaan.

Sen verran suunnittelin etukäteen, että päätin tehdä hyväksihavaitulla kaavalla ja loistavalla kesämateriaalilla (joustofrotee) kerralla useammat mekot molemmille tytöille. Värit ja kuvat vaan saavat luvan vaihtua joka mekossa.

Ensimmäisenä valmistui esikoiselle Ottobren Tilda-trikoomekon kaavan pohjalta mekko. Kaava muokattu lyhythihaiseksi, helmaa pidennetty sekä sivuista vähän kavennettu. Koko 116cm joka osoittautui sitten kuitenkin ihan liian isoksi... Ehdin vielä jopa leikata valmiiksi toiseenkin mekkoon kankaat samalla kertaa, joten toinenkin iso mekko tulee valmistumaan lähipäivinä :)  Onpahan kasvunvaraa...

Marjapuuronpunaista joustofroteeta (Virosta), eteen aplikoin veloursydämen, jossa keskellä on mieheni mummon (eli lastemme isomummon) virkkaama pätkä pitsiä. Sain aikoinaan "muorilta" tuota pitsiä pätkän jostain hänen kaappiensa kätköistä ja olen sitä useamman vuoden marinoinut. Nyt se pääsi arvoiseensa paikkaan. Kaikista ihaninta tässä oli se, että melkein 6-vuotias esikoisenikin osasi arvostaa "muorin" kädentaitoja. Hän oli hirveän ylpeä uudesta mekostaan, jossa on "muorin" virkkaamaa pitsiä <3
Nyt voin luvata, että lähipäivinä tulee valmistumaan lisää mekkoja (ja myös capreja, jos vain millään saan inspiraation niihinkin). Useammat kankaat on jo leikattu valmiiksi ja aplikaatioita suunnitellaan yhdessä lasten kanssa. Jos tavoitteeksi yrittäisin itselleni asettaa, että vaikka viikon verran tulisi joka päivä jotain valmista, silloinhan tytöillä olisi jo useammat kesämekot molemmillla viikon päästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti