torstai 29. maaliskuuta 2012

Prinsessamerihevonen

Eilinen oli niin kiire päivä, että yksi mekko kyllä valmistui mutta bloggaamaan sitä en ehtinyt. Tässä siis tulee.

Esikoinen toivoi prinsessaa. En mieluista prinsessa-aihetta löytänyt, joten sai merihevosen, josta tuli sitten "prinsessamerihevonen" kruunun kanssa :)  Kelpasi kuulemma, mutta vähän pahaa pelkään ettei ihan kuitenkaan. Voi olla että joudun vielä prinsessaa työstämään, jatkan siis sopivan kuva-aiheen etsintää...Mekko tehty jälleen Tilda trikoomekon muokatulla kaavalla, materiaali sekä aplikaatiot joustofroteeta. Niinkuin kuvasta näkyy, niin leveyttähän tuossa on edelleenkin enemmän kuin reilusti. Toisaalta, ehkä nämä menee vielä hyvin muutaman vuoden päästä tunikoina :)

Tähän mekkoon sain jopa leikattua jo caprikankaatkin valmiiksi (samaa marjapuurojoustista kuin merihevonenkin), mutta en jaksanut enää vaihtaa koneeseen violetteja lankoja toisenvärisiin.

Hitusen väsynyt aamuposeeraus...

Tähän mekkoon tein vähän erilaiset hihansuut. Aiemmin olen vain huolitellut käänteet nurjalle, nyt kanttasin ne samalla resorilla kuin kauluksenkin. En ole noihin oikein tyytyväinen, voi olla että on ensimmäinen ja viimeinen kerta kun tällä tavalla nämä hihansuut toteutan. Ehkä tuohon olisi pitänyt laittaa vähän leveämpi sekä tiukempi resori että se olisi ollut nätimpi? Nyt se lörpöttää kummallisesti...


2 kommenttia:

 1. Hieno on =)
  Ehkä ommel olisi voinut olla ihan resorin yläreunassa, jotta ei ikäänkuin jaa resoria kahtia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, no tossa tuli sen verran teknisiä ongelmia - resorin kun leikkasin jo lähtökohtaisesti liian kapeaksi (viimeiset tuonväriset resorit, ei riittänyt leveämpiä), ja peitetikillä kun nuo resorit ompelen, niin tuo toinen ommel tuli aikalailla resorin keskelle johtuen siitä kapeasta resorista. Toinen ommelhan kulkee tuon joustiksen puolella. Yleensä yritän saada nuo ompeleet kulkemaan lähempänä reunaa, mutta tämä ei onnistunut. Mietin jo tuossa sellaistakin vaihtoehtoa, että puran nuo hihansuun resorit kokonaan pois ja huolittelen ne "perinteisesti". Onneksi noissa hihoissa on sen verran pituutta, että sekin on vielä mahdollista :)

   Poista