perjantai 11. maaliskuuta 2011

Loppuviikon ompeluita

Ystävän pienelle miehenalulle (josta tulee kummipoikani!!!!!) oli ihan pakko pieniä ompelusjuttuja tehdä. Äiti pitää väreistä, joten niitä yhdistelin sitten ihan reippaalla kädellä. Puserot ja housut ovat kokoa 62cm, mutta käännettävien pitkien resorien avulla käyttöikä on toivon mukaan vähän pidempi.

Koska on ihan pienestä ihmisestä kyse, ajattelin että tuollainen kirjekuorikaula-aukko (vaimikäsenytolikaan...) olisi hyvä vaihtoehto. Paitsi etten minä osannutkaan ommella sitä :( Vaikka miten yritin, en saanut etu- ja takakappaleita yhdistettyä kauniisti. Hävettää kyllä jonkun verran viedä näitä räpellyksiä lahjaksi, mutten mitään muutakaan tekemistä keksi tämän kokoisille vaatteille, joten pistäkööt vaikka Konttiin jos eivät muuta keksi näille :)

Ensimmäisenä tummanruskeasta joustofroteesta turkooseilla kanteilla setti. Edessä norsuaplikaatio (joustofroteeta ja raitatrikoota). Housut samoista materiaaleista. Molemmat kaavat Ottobresta, pusero muistaakseni Muksis (tms) ja housut Hupsis (kavennettuna).

Seuraavana keväänvihreästä (kameran salama vääristää vähän väriä, oikeasti on puhtaamman vihreää) joustiksesta oransseilla resoreilla ja tikkauksilla samanlainen setti paitsi kirahviaplikaatiolla. Ja kaula-aukko yhtä rumasti, ellei jopa rumemmin toteutettu... Kaavat samat.

Eipä näistä sitten enempää. Taidan suosiolla jättää tuollaiset kaula-aukot taitavammille ompelijoille. Harmittaa vain ihan älyttömästi, sen verran oli taas hommaa ensin noissa aplikaatioissa, että sen jälkeen nyppii paljon, kun toteaa että ei tullut hyvä, ei...

muoks. Muokkasin otsikkoa. Elän jossain toisessa maailmassa nyt, kun vietän lasten kanssa hiihtolomaa kotona. Ei nyt ole mikään viikonloppu, vaan loppuviikko :)

5 kommenttia:

 1. No ei nuo pääntiet nyt kuvissa ainakaan pahalle näytä! Tosi suloisia settejä!! <3

  VastaaPoista
 2. Olen tehnyt samalla kaavalla, enkä ihastunut pääntiehen myöskään. Mutta mutta... onkin sitten päällä tosi kivan näköinen ja ennenkaikkea helppokäyttöinen :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteistanne! Toivotaan, että nämä istuvat päällä paremmin kuin miltä näyttävät tasolle levitettynä :)

  VastaaPoista
 4. No minusta kun kanssa nuo pääntiet ei mitenkään huonoilta näytä, vaikka kuinka yritän tihrustaa. Söpöset applikaatiotkin! Niin ja onnea tulevalle kummitädille! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Tiina ja rusina lohduttavista sanoista :) Omalle työlleen on vain niin kauhean kriittinen, että pienetkin virheet ärsyttää suunnattomasti. Varsinaiset kanttaukset on ihan siistit, mutta jotenkin nuo etu- ja takakappaleet eivät vain asettuneet päällekkäin niin siististi kuin olisin halunnut.

  VastaaPoista