sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Paitoja kuopukselle

Huh, edellinen postaus on elokuun lopulta... Huomaa mikä minut on pitänyt kiireisenä. Ei ainakaan ompelu vaan ihan työ. Paljon on ompeluita kesken, mutta sainpahan jotain valmiiksikin. Tällä erää viimeistelin kuopuksen paitoja, koot n. 90cm.

Ensimmäisenä Tilda-trikoomekko lyhythihaisena versiona. Tämän olen aloittanut silloin kesällä, enää tuo ei oikein mene sesonkivaatteena. Paitsi jos pukee alle pitkähihaisen :)  Materiaali napakkaa paksuhkoa trikoota. Edessä aplikoitu tipu.


Seuraavana Abakhanin ihanaa apinatrikoota. Malli edelleen Tilda -trikoomekko, nyt pitkähihaisena. Molemmat Tildat olen tehnyt koossa 92 mutta kaventanut hieman sivuilta.


Ja viimeisenä ihan perustrikoopaita. Kaava Ottobren Creative Workshop -kaavoista. Se missä olin erityisen tyytyväinen kahden edellisen paidan kohdalla, epäonnistuikin sitten tässä. Eli kauluksen resorit. Ompelin jokaiseen paitaan resorit "näppituntumalla" eli venytin pitkän kaitaleen ommellessa sopivalle kireydelle. Noissa Tilda-tunikoissa se onnistui hyvin (trikoo oli paksumpaa), mutta tässä venyttelin vähän turhan kireälle. Ohut singletrikoo käyttäytyikin ihan eri tavalla kuin tuo normaalipaksuinen. Päällä tuo ei onneksi näytä ihan yhtä pahalle mitä tasolle levitettynä. Edessä vielä vähän aiemman toistoa, eli bambiaplikaatio. Näitä samaisia bambeja tulee vielä muutamaan paitaan lisää - tuota pikkupallotrikoota kun jäi vain pieni suiro muista ompeluista, silittelin kerralla taustalle tukikankaat ja leikkelin koko lopputilkusta noita bambeja. Kohta mulla on oma bambimallisto :)


Ja vielä loppuun yksi asia, josta olen todella innoissani. Mulla on enää viikko töitä, jonka jälkeen jään kotiin lasten kanssa! Minusta tulee taas ihan oikea kotiäiti... Sitten toivon mukaan on aikaa enemmän jälleen ompeluille! Mietin, jos toistaisin vähän vuodentakaista projektiani. Eli joka päivälle pitäisi saada jotain valmista. Joko kokonaan uutta tai sitten keskeneräisten viimeistelyä. Vaikkapa vuoden loppuun asti, siitä tulisi jo monta valmista työtä! Lähtisikö joku mukaan jos haastaisin samaan muitakin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti