perjantai 18. marraskuuta 2011

Hyvää syntymäpäivää!

Hyvän ystäväni lapsen 2-vuotissyntymäpäivät on nyt juhlittu (itseasiassa jo melkein kaksi viikkoa sitten...). Äidin "toiveiden" mukaisesti syntymäpäivälahjaksi valmistui pikku prinsessalle mekko. Pitkään pyörittelin eri malleja ja materiaaleja, lopulta toteutukseen valikoitui tylsästi lähes kaavan mukaan toteutettu mekko - sekä materiaalien että aplikaation osalta.

Maatuska-aplikaation olen halunnut tehdä jo pitkään, mutta sopivaa toteutusta ei ole tullut vielä eteen. Nyt aplikaatio oli ensin selvillä, ja lopulta päädyin tekemään alkuperäisen ohjeen mukaisen mekonkin aplikaation alle. Eli mekon kaava ja aplikaatio on Ottobresta 1/09. Mekon materiaali on paksuhkoa hiekanruskeaa (vai sanoisinko mieluummin herkuttelijana että toffeenruskeaa...) vakosamettia.


Mekon yläosa on vuoritettu vaaleanpunavalkoruudullisella puuvillalla. Samaa puuvillaa on käytetty hitusen myös aplikaatiossa. Ihanat napit on Kuopion Napista&Nauhasta ja sopivat sävyltään täydellisesti aplikaation pinkkiin!


Ja itse aplikaatio joka päätyi mekon helmaan ja josta koko ajatus lähti :) Maatuskamamman silmät ja suu on ommeltu siskoni koneella - omassa Berninassa ei ole jostain syystä pyöreää (tai edes soikeaa) kuvio-ommelta, joten muutaman harjoitusompeleen jälkeen surautin silmät ja suun. Olisihan ne voineet paremminkin onnistua, vino on hymy, mutta vieras kone... (selityksiä!).


Mekko oli päätynyt jo prinsessan päällä päiväkotiin, jossa ainakin hoitotätit olivat siitä tykänneet :) Toivon mukaan oli mieluisa myös lahjan saajalle! Vielä kerran onnea kaksivuotiaalle.

Ai niin. Koosta vielä. Liivimekko on tehty 86cm kokoisena. Mekkoa on sovitettu omalle 3-vuotiaalleni (92cm), käyttäytyy kauniisti mekkopituisena. Mutta yllätys yllätys, 5-vuotiaalle sutjakalle esikoisellenikin mekko vielä sujahti päälle (110cm). Toki helma on lyhyehkö, mutta kun siirtää napin ihan olkaimien päähän, on tämä malli varsin käyttökelpoinen pitkään jos vain leveys antaa myöten! Taidan tehdä omillekin samanlaiset...

1 kommentti: