maanantai 15. elokuuta 2011

Pink dreams


Jos lapsilleni antaa vapaat kädet valita kankaat (kuten minä tein) uusiin päiväkotivaatteisiin, voi olla varma että ompelukoneesta ja saumurista ei niitä pinkkejä lankoja tarvitse vähään aikaan vaihtaa toisenvärisiin... Tytöt valitsivat mieluisia kankaita, äidille jäi toteutuspuoli.

Esikoiselle valmistui ensimmäisenä Tallinnasta tuodusta kukkakankaasta liivimekko Ottobren Minnie-liivihameen kaavalla. Vyötäröllä pätkä pinkkiä trikoota. Pään- ja kädentiet kanttasin tällä kertaa helpoimmalla mahdollisella tavalla, eli resori vain kahtia nurjat puolet vastaikkain ja saumurilla kiinni saumoihin.


Kuopukselle ensimmäisenä itse piirtämälläni kaavalla pitkähihainen pusero/tunika/mekko tai jokin sellainen. Materiaalina Tallinnasta tuotua vaaleanpunaista joustofroteeta. Tuo joustis on pesemättä, ja nukkaisen oloista, mutta toivon että pesun jälkeen nuo nukat ovat poissa ja pinta on siisti. Tunikassa on A-linjainen pitkähkö helma ja helmassa kohtuullisen napakka resori jolloin olisi ideana että tuo helma kellottuisi. Helmassa on myös pienet taskut, joihin voi piilottaa kaikkea kivaa pesijän iloksi... Tunikan kaveriksi raitatrikoosta legginsit. Huomaathan kolmevuotiaan omalaatuisen poseerauksen...Kuopukselle myös liivimekko pandatrikoosta. Kankaan alkuperää en muista, on pyörinyt hyllyssä jo pidempään. Olisikohan viime kesän Viron reissulta? Kaava oma, pään- ja kädentiet joustokanttia. (Kuvan värisävyt jotain ihan hirveää, en niitä enää jaksanut rukata... Anteeksi).


Samaisesta vaaleanpunaisesta joustiksesta kuin tuo ylempänä oleva tunikakin, valmistui Ottobren Ruusunnuppu -legginsit. Tein tuon lahjeosan framilon-nauhalla rypyttämällä hieman ohjeesta poiketen, ihan kiva tuli noin.  
Ja vielä lopuksi yksi liivari aikoinaan jostain suomalaisesta verkkokaupasta tilaamastani kukkatrikoosta. Kaava sama kuin pandaliivarissakin. Eteen aplikoin trikookankaista bambin. Tuo bambin profiili on vienyt sydämeni, jotenkin niiiiin ihana! Useammassa blogissa olen näitä bambeja ihastellut, nyt sen sain itsekin toteuttaa.

 
 

3 kommenttia:

  1. Olet tehnyt aivan ihastuttavia vaatteita! Ihania kankaita ja ihania malleja.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania kaikki :) tuo ensimmäinen liivimekko on tosi herkunvärinen!

    VastaaPoista
  3. Tuo bambiliivari on aivan huippu =)

    VastaaPoista