torstai 23. heinäkuuta 2009

Maatuskamekko

Muutamasta vanhasta mökiltä löytyneestä pussilakanasta surautin esikoiselle maatuskamekon. Tämän oli tarkoituskin olla "harjoituskappale", johon en parhaita kankaita tuhlannut - lähinnä halusin kokeilla mallia ja kokoa. Tämä, 100cm kaavoilla tehty mekko osoittautui hurjan isoksi muuten 98/104cm vaatekokoa käyttävälle. Kauluksen työnjälkeen en ole kovinkaan tyytyväinen, sen todennäköisesti vielä puran ja kanttaan uudelleen. Tätä mekkoa varten tein muuten vinokantitkin alusta asti itse leikaten ja silittäen... ja täytyy myöntää että 0,60€/m puuvillavinokantista on melkoisen edullinen hinta työmäärään nähden... Taidan ostaa jatkossakin valmiina.Maatuskamekon kaava löytyy kirjasta Savio M. & Rapia K.: Juju - erilainen lastenvaatekirja (2007).

2 kommenttia:

  1. Minusta tuo yläosan kangas on ihanan näköinen! Ei suinkaan mikään tavismekko ;) Minäkin olisin halunnut tehdä tällaisen mekon tytölle, mutta pelkäänpä että meillä alkaa olla jo ohi tällaisten mekkojen aikakausi..

    VastaaPoista
  2. Piti vasiten googlettaa että oisko joku muukin taikonut maatuskamekkoja kun itse niistä innostuin ;) Minä taas huomasin, että se kanttien vääntäminen on tosi helppoa, saa aina oikeanvärisen ja eipä tuota ole kangaskauppaakaan sataa kilometriä lähempänä.. ;)

    VastaaPoista