perjantai 6. tammikuuta 2012

Hattuja hattuja...

 Tykästyin kovasti ennen vuodenvaihdetta tekemäni velourhatun malliin. Istuu päähän hyvin ja suojaa korvat. Ainoa ongelma on vain se, että tein hatuista liian ohuet. Ei se velour yksinään trikoovuoren kanssa ollutkaan riittävä. Eli paksumpia hattuja siis jouduin (tai pääsin) tekemään lisää.

Pitkään on hyllyllä odottanut parikin villakangasta, joista olen viitat suunnitellut tytöille ompelevani. Nyt vihdoin sain leikattua ne sillä varjolla, että lopuista kankaista saan tehtyä paksut talvihatut. Viitat on vielä ompelematta, mutta hattuja tein "koko rahan edestä", eli ompelin loput villakankaat samantien pois :)

Violetista, aikoinaan Virosta ostamastani villakankaasta tein hatun esikoiselle ja vaaleanpunaisesta (Eurokankaasta) villasta sai hatun kuopus. Molemmissa on microfleecevuori. Villa- ja fleecetilkuista kokosimme yhdessä heijastinkankaan ja nappien kera hattuihin heijastavat kukkakoristeet.





Hattukaavaa muokatessani tein koeversioita vanhemmista polarfleeceistä. Yksi niistä päätyi ihan lopullisesti hatuksi asti. Tämä oli hieman nafti kuopukselle, joten ystäväni tyttö sai tästä itselleen pihahatun. Lisäksi toinen hattu violetista villasta. Kahta ei tuo esikoinenkaan tarvitse, joten tämä toinen taitaa lähteä joko kirpparille tai jollekin ystävälle lahjaksi. Ja mallien ilmeet ovat taas taattua tavaraa...




Vielä on vaaleanpunaisesta villasta yksi hattu esikoiselle leikattuna, hänkin halusi ehdottomasti vaaleanpunaisen. Sen ompelen valmiiksi kun ehdin. Lopuista tilkuista askartelimme vielä noita heijastinkoruja varastoon. Näitä voi sitten sopivan paikan tullen liittää vaatteisiin tms.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania hattuja ja tosi söpöt koristeet. Meillä hattu taas oli liian kuuma, joten neuloin ohuemman tähän sadetalveen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi! Nyt onkin ollut viikon verran sen verran pakkasia (päivisin keskimäärin -22 C) että villahatut ovat olleet kovassa käytössä :)

    VastaaPoista