torstai 23. kesäkuuta 2011

Kukkamekkoja

Hyvää kaavaa etsiessä on tullut tuhottua noita "vähemmän omaa silmää miellyttäviä" kankaita. Sitä täydellistä kaavaa odotellessa saa odotella myös nuo "ykköskankaat". SK:sta (2/09) löytyi varsin kivan näköinen essumekon kaava, jonka pienensin kuopukselle sopivaan kokoon (n. 90cm). Lehdessä olleet kaavat lähtivät koosta 110cm eteenpäin.

Essumekko on käännettävä. Toinen puoli on vanhasta isokukkakuosisesta lakanasta, toinen vaaleanpunavalkoraidallisesta puuvillaverhosta. Takana lapaluiden kohdalla on kuminauhavenyke. Tällä hetkellä essumekko on ihan mekkomittainen, mutta mahtui vielä hyvin esikoisellekin (n. 106cm) tunikamittaisena. Tuo kukkakuosi ei miellyttänyt omaa silmää laisinkaan lakanana, mutta näin pieneen vaatekappaleeseen leikattuna tykkään tästä oikeastaan aika kovasti!

Voisin hyvin kuvitella, että tällainen essumekko olisi kätevä vaatekappale päiväkodissa trikoopuseron ja sukkisten tai leggareiden kanssa. Kun yksi puoli likaantuu kesken päivän, kääntää mekon vain toisinpäin :)

Itselleni olen kaivannut pihatöihin hihatonta, viileää vaatekappaletta, jotta saisin selkäpuolelle edes jonkinlaisen tasaisin värin. Tällainen "kahden konstin mekko" syntyi ihan vain suorakaiteen muotoisesta palasta, jonka yläosan rypytin kuminauhalangalla. Hitusen napakampi tuosta yläosasta olisi saanut tulla, mutta saahan tuota kavennettua sitten saumavaroista jos tuntuu ettei päällä pysy mekkona. Vaihtoehtoisesti tätä voi käyttää myös pitkänä hameena kun tuo rypytysosa on vyötäröllä ja lantiolla. Kummin päin vain omassa pihassa! Kangas on vanhaa perintölakanaa, ihanan ohutta ja viileää.

2 kommenttia:

  1. Ihana tuo mekko, samanlaisia kuminauharyppymekkoja oon suunnitellut tekeväni...kun vaan ehtis! Ihana kangaskin sulla siinä :)

    VastaaPoista
  2. Kiva essumekko, jostan syystä en itse oikein lämmennyt noille, kun tyttö oli pienempi. Nyt ei taitais tytölle enään kelvata.
    ihana on myös tuo oma mekkosi. Mä olen nyt pari kesää hamstrannut just tuon mallisia mekkoja, ne on niin käteviä, kun voi pukea mekoksi tai hameeksi ja erityisen käteviä ne on matkustaessa, kun saa kaksi vaatetta samassa. =)

    VastaaPoista