sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Keskeneräisten loppuun saattamista...
Tämä aamupäivä on mennyt keskeneräisten töiden viimeistelyyn. Tämä alunperin liivimekkona aloitettu työ on seissyt laatikossa varmaan jo puolisen vuotta. Kaulus oli valmiiksi kantattu kantinkääntäjällä, mutta koska työ oli tosi takkuista, en kädenteille asti päässyt silloin. Enkä ole myöhemminkään saanut tuota jatkettua. Koska liivimekkona tämä alkoi olla kuopukselle jo vähän lyhyt, eikä tuo kädenteidenkään kanttaus edelleenkään motivoinut, leikkasin samasta violetista joustofroteesta hihat ja näin vältin tuon ärsyttävän homman :) Sydänaplikaatio edessä myös joustofroteeta. Kuopukselle tästä tuli siis paita, koko n. 86cm.


Seuraavana tartuin valmiiksileikattuihin paidankappaleisiin. Esikoinen ihastui taannoin Eurokankaassa kyseiseen kankaaseen ja toivoi siitä mekkoa. Itsekin lämpesin tuolle kankaalle sen verran, että otin kerralla sitä vähän reilummin jotta saisin siitä itsellenikin tunikan.

Esikoisen mekon kaavana Ottobren Tilda -trikoomekko, johon on lisätty jonkun verran pituutta helmaan sekä resorit hihansuille. Leveytensä puolesta koko vastaa n. 104cm mutta tarkoituksena oli että tätä voi pitkän helman ja hiharesoreiden ansiosta käyttää ehkä jopa tuonne 116cm asti paitana. Nyt se on selvästi siis mekkomittainen.


Ja itselleni samasta kankaasta tunika Ottobren Bohemian -kaavalla. Helmaan lisäsin tähänkin pituutta jotta töissä tätä leggareiden kanssa voisi käyttää. Hihat piirsin myös pitkänä. Alunperin ideana oli tehdä kapeat 3/4 -hihat, mutta kun käsivaralla piirsin ja hieman huonosti mittailin, oli lopputuloksena turhan leveät hihat. En jaksanut enää alkaa kaventamaan, vaan lisäsin rusinan ideoimat kuminauhat hihansuihin. Hitusen liian ison koon tein itselleni, vielä ajattelin muokata tuota hieman kapeammaksi sivuilta kunhan jaksan...5 kommenttia:

 1. Kiva Bohemian! Kyllä munkin täytyy tuollainen pitkähihainen tehdä, sen verran hyvältä näyttää sinun tekemäsi.

  Kivat ovat myös nuo tyttösten mekot. Oletko muokannut Tildan pääntietä pienemmäksi? Mulla siitä usein tulee aika laaja ja ajattelin, että voisin vähän pienentää. Sun tekemässä näyttää paremmalta :)

  VastaaPoista
 2. Tuon trikoomekon pääntie on ihan kaavanmukaisti leikattu, mutta meilläkin ongelmana on liian löysät pääntiet. Ongelmaa olen ratkonut resoreilla, eli tiukemmat resorit vaan, niin ihan hyvät noista tulee kaavaa muokkaamattakin.

  Itseasiassa juurikin tuon Tildan pääntien tein kahteen kertaan. Ensimmäisellä kerralla resori oli hitusen liian pitkä ja tuo pääntie jäi tytön päällä lörpöttämään rumasti. Purin resorit ja tein kanttasin pääntien reilusti lyhyemmällä resorilla uudestaan.

  VastaaPoista
 3. Ihania mekkoja teille kaikille olet tehnyt;)

  VastaaPoista
 4. Onpa kivan näköinen tuo Bohemia, sopii tuo kangas tosi kivasti siihen! Ja nättejä on tyttöjenkin mekkoset.

  VastaaPoista