tiistai 23. maaliskuuta 2010

Liivihame ja lätsä kesäksi

Esikoiselle (104cm) kesäksi liivihame ja kesälätsä. Tämä oli vähän tällainen kokeilukappale, omalla kaavalla. Liivarin materiaali yksinkertaista ohutta vakosamettia, pään- ja kädentiet kantattu puuvillakantilla. Niskassa vetoketju (jonka ompelu oli taas kerran niin hermojaraastavaa... Eikä jälkikään ole kovin kaunista nurjalta katsottuna. Oikealta puolelta tuli onneksi ihan kohtuusiisti, ja sehän se on se puoli mikä näkyy ulospäin kun mekko on päällä!)

Enkä taaskaan jaksanut silittää kuvaa varten, nyt kaduttaa. Kauhean ryppyisen näköinen!


Liivimekon kaveriksi valmistui lipallinen lätsä kesäksi. Näitä olen nyt useammassakin blogissa nähnyt, siitä se idea sitten lähti. Mallina käytin meillä hyvin päähän istunutta H&M:n vastaavanmallista hattua. Ulkopinta taasen samaista ohutta vakosamettia, vuori vaaleanpunaista puuvillaa. Lippa kaksinkertaista samettia.


Taakse niskaan laitoin koko yhden sektorin leveydeltä 50mm leveää kuminauhaa. Kuminauha takana antaa vähän pelivaraa tuon koon suhteen ja hattu kestää paljon paremmin päässä.


Sitten vielä viimeisenä kaverille pitkään keskeneräisenä olleita vaippoja. Näiden tekemisen kanssa olen vain vetkutellut ja vetkutellut, aina on ollut jotain muka kiireisempää ja jotenkin vain ajattelin että heidän vauvansa on vielä niin pieni että aiemmin heille tekemäni S-koon vaipat vielä mahtuvat pitkään. Mutta muutaman hienovaraisen vihjauksen jälkeen vihdoin ymmärsin että heillä oikeasti tarvitaan jo isompia :) Nämä on taas sellaista oravannahka-kauppaa, ratsastuspalkalla ommeltuja!

Jotenkin olen vierastanut hirveän paljon mustaa vauvan vaipoissa, eikä meillä ole omassa käytössä ollut yhden yhtä mustaa vaippaa. Mutta jotenkin tuon pinkin sisäpinnan kanssa noista mustista tuli aika herkkuja... Jotenkin vain tykkään sitten kuitenkin!

3 kommenttia:

  1. Niin kauniita vaippoja. Tosi herkullinen rivi. Mulla olis kanssa tuota mekkokangasta ja siitä pitäisi jotain keksiä. Nätti toteutus sulla.

    VastaaPoista
  2. Kaunis keväinen setti! Löysin tänne ensimmäistä kertaa vierailulle ja hienoja töitä sinulla blogissasi onkin.

    VastaaPoista