sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Harjoittelu tekee mestarin...

...resorikaitaleiden ompelussa nimittäin! Päätin, että nyt harjoittelen kunnolla ompelemaan nuo hihan- ja pääntien resorikaitaleet. Koska en varsinaiseen harjoitteluun viitsinyt tuhlata "parempia" kankaita, saksien alle joutui (ei niin ihana) Minni-trikoo, jonka löysin kangaslaatikon pohjilta. Kuka tietää milloin se on sinne eksynyt ja mistä, mutta tässä harjoittelussa ei ainakaan hyvä häviä jos piloille menee :)

Ystävänpäivälahjoja siis valmistui, anteeksi vain kaikille ystävillemme tätä karmeaa kangasvalintaa. Mutta voihan näitä käyttää vaikka "ruokaessuina", jos ei liivimekkona kehtaa muuten käyttää!Kaavana kaikissa Ottobren Piparminttu -trikooliivihame (1/10). Alkuperäisen kaavan mukaan tehty koot 68cm ja 74cm, kahteen isompaan kokoon (90cm) muokkasin kaavan yhteneväiseksi ja jätin noita etu- ja takahelman rypytyksiä pois. Meille itsellemme tulleen liivarin kuopus halusi heti päälleen (anna mun kaikki kestää...), loput ehtivät kuvaan.

2 kommenttia:

  1. Kiitokset blogivierailusta! Kohta minäkin olen samantyyppisissä harjoituksissa :) Oli kiva kuulla kokemuksia peitetikkikoneesta. Niitä on paljon blogeissa, mutta juuri Janomen vanhan ja uuden mallin eroa ei kovinkaan paljoa ole kukaan selittänyt. Ehdin tilata vanhemman mallin Englannista. Säätöjä varmaan täytyy enemmän miettiä, mutta eiköhän ne opi. Suomen maahantuojan mukaan on viime kuukausina ihan räjähtänyt peitetikkikoneiden kysyntä :)

    VastaaPoista
  2. Enpä usko, että hirmuisesti noiden vanhempienkaan kan,sa joutuu säätöä tekemään. Kokeilin ostoaikana Elnan vastaavaa (siis tod.näk. juuri samanlaista mitä ne Janomen vanhemmat 1000-mallit) ja hyvin simppeli oli sekin käyttää. Kokemusta minulla on aiemmin Berninan 009dcc:stä, josta ei voi puhua samana päivänäkään näiden Janomen ja Elnan koneiden kanssa. Se oli sellainen nirsokas kaikkien eri säätöjen ja asetusten kanssa ettei ole tosikaan. Säätöjen kanssa meni kymmenkertainen aika ja koetilkkujen määrä suhteessa siihen mitä oli varsinainen ompelutyö. Siksi vaihdoin konetta enkä ole katunut päivääkään!

    VastaaPoista