sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Saumuri laulaa...

Taas yhdenlainen jättiurakka takana. Tarve omien tyttöjen tarhavaatteille on ilmeinen, äiti kun velvoitettiin lähtemään töihin. Tytöillä alkaa päivähoito helmikuun alkupuolella ja kulutin loppuviikon ja viikonlopun ompelukoneen, saumurin sekä uuden ihanan peitetikin parissa <3Siskoni on meillä ollut oman poikansa kanssa apuna ja yhteistyönä valmistui pino peruskäyttövaatetta meidän tytöille, siskon pojalle sekä muutamalle muullekin lapselle :) Työnjako oli selvä - molemmat leikkasivat omista kankaista mitä halusivat, minä ompelin, sisko auttoi neulaamaan kappaleita ja resoreita yhteen ja loppupeleissä vahti lapsia jolloin minulle jäi työrauha.Joustofroteesta peruspaidat neljälle tytölle, kokoina 116cm/104/98/86cm. Turkoosin ja pinkin kaverina ruskeaa ja ruskean kaverina vaaleanpunaista resoreiden ja tikkausten muodossa. Vähän vaihtelua tuli helmoihin ja hihansuihin peitetikin laakasaumalla tekemällä ne "nurinpäin" jolloin tuo koristeellisempi sauma tuli päällepäin näkyviin. Kaavana Ottobren Creative Workshop 301 sekä Ottobren Pinaatti -trikoopaita.

Pinkistä joustiksesta kahdet housut Ottobren Vilkas -velourhousujen kaavalla. Taas ruskeat koristesaumat lahkeissa ja vyötäröllä.

Ruskeat legginsit joustofroteesta. Kaavana entuudestaan hyväksihavaittu legginskaava SK:sta (muistaakseni 1/09) sekä pienempi kaava Ottobren Lelle-legginskaava jota olen kaventanut reilusti.

Kolmet velourhousut Ottobren Jump-housujen kaavalla. Isoimmissa housuissa kangas ei aivan riittänyt leveisiin lahkeisiin joten jatkoin lahkeita resoreilla.

Pinkistä velourista kuopukselle housut Vilkas-housujen kaavalla sekä joustofroteinen pusero Pinaatti-puseron kaavalla.Parit Saimi -housut (kaava tämäkin Ottobresta) joustofroteesta, jalanteillä resorit myös joustista.Pusero Ottobren yöpuseron kaavalla (joku melko uusi lehti, mallipuserossa oli totetutettuna pöllöaplikaatio) sekä Lelle -legginsit taas reilusti kavennettuna. Materiaali ribbitrikoota.Ja kuopukselle vielä pitkä yömekko, materiaali EK:n ohutta trikoota. Kaava Ottobresta.Siskon pojalle yhteen kursittu heidän omista kankaista kolme joustispuseroa...

Sekä niihin yhteensopivia joustishousuja Ottobren Vilkas -velourhousujen kaavalla.Huh mikä urakka olikaan, nyt ei ihan vähään aikaan tee mieli vilkaista ompelukoneeseen päin...

5 kommenttia:

 1. Oho mikä urakka! Tuntuu varmaan hyvältä, kun on ainakin hetkeksi aikaa lapsille tarhavaatteita =) Tykkään kovasti valitsemistanne kankaista, ihanan pirtsakat värit!

  VastaaPoista
 2. Kyllä on todellakin iso urakka takana! Minulla olisi aivan samanlainen tilanne: Pienin lähdössä kohta päivähoitoon ja vaatteita pitäisi saada lisää ja paljon. Minulla vain ei tunnu olevan puoltakaan siitä ajasta jonka tarvitsisin vaatekasan ompeluun. Siksipä ihaillen katselin mitä kaikkea olet saanut aikaan!

  VastaaPoista
 3. On siinä saanut olla ahkerana! Näyttävät mukavilta ja ovat ihanan värisiä :)!

  VastaaPoista
 4. Sinä olet tosiaan ahkeroinut! Onnea ilmeisen tyytyväiselle peitetikkikoneen omistajalle :D Ihania perusvaatteita, joissa on kuitenkin jotain jujua, tykkään tosi paljon. Sujuvaa, mukavaa töiden ja päivähoidon alkua koko perheelle!

  VastaaPoista
 5. Kiitos rusina, huomenna hoitourakka alkaa lasten kohdalla ihan todenteolla. Ja hihii, tuo peitetikkikone on ihuna <3

  VastaaPoista