perjantai 22. toukokuuta 2009

Sarjatyön alkeet

Eli miten päästä hommasta mahdollisimman helpolla :)

Omalla tutulla luottokaavalla pikkuhiljaa sieltä täältä eri värisistä PULeista leikataan vaipan kaava. Kun värejä/vaippoja on omasta mielestä riittävästi, ommellaan kerralla kaikkiin etutarrat kiinni.

Sommitellaan PULit sisäkankaalle, mutta ei leikata sisäkangasta muotoonsa, ainoastaan palat irti toisistaan. Ja sen jälkeen annetaan saumurin leikkurin tehdä työt :)Seuraavana merkataan kerralla kaikkiin kuminauhojen paikat, näppärämpi olisi samalla saumuroidessaan hurauttanut kuminauhatkin jo kiinni. Ja kolmipistesiksakilla kumpparit paikoilleen!Ja kumppareiden kiinnittämisen jälkeen käännetään vaipat ympäri ja ommellaan vielä siivekkeisiin tarrat.


Sarjassa teko nopeuttaa hommaa ihan älyttömästi - kerralla yhden työvaiheen tekemällä säästää aikaa ja hermoja. Kun langansäädöt on yhtä työvaihetta varten oikein säädetyt, tekee samalla vaivalla kerralla useammankin putkeen. Ja esimerkiksi siivekkeiden tarroja kiinni ommellessa riittää, että vaihtaa vain alalangan oikean väriseksi. Tässäkin säästää aikaa melko paljon, kun ei joudu jatkuvasti langoittamaan koko konetta uudelleen eri värisille langoille.


Vihdoin ne ovat valmiit!3 kommenttia:

 1. Kurkistamassa!
  Ihania juttuja olet saanut aikaiseksi :)

  VastaaPoista
 2. Oi miten herkullisia värejä ja niin siistiä jälkeä! Melkein tekisi mieli itsekin koettaa joskus vaippojen tekoa - niin mukavalta saat tuon touhun näyttämään :)

  VastaaPoista
 3. Vau, ihanan hyvin organisoitua ompelemista!

  VastaaPoista