lauantai 1. tammikuuta 2011

Huopahattuja

Joulunpyhinä heräsin karuun totuuteen - pipovarastoni on varsin rajallinen ja pieni. Ja koska aikaa (ja lankoja) oli paljon, arvelin sitä pesukonehuovuttamista kokeilla vielä kerran. Tällä kertaa ihan oikeasta hahtuvasta. Tummanruskeaa (siis luonnonmustaa) hahtuvaa minulla oli vyyhti (paikkakunnan omista lampaista, Pirtin kehräämön kehräämää!), se kohtasi virkkuukoukun nro 6. Koska omasta päästä virkkasin, laskin kutistumisvaraa n. 40%. Ihan kokonaan tuo yksi vyyhti ei riittänyt, jatkoin sitä tavallisella hahtuvalla (4 säiettä yhdessä, tuli aikaslailla samanpaksuista).


Reuhka koneeseen ja reilu tunti jännitystä.... Ja liian iso! Hattu huopui ihan hyvin, mutta oli auttamatta minulle liian iso. Olisihan tuota voinut vaikka huovuttaa lisää, mutta ensimmäisen pesun jälkeen se oli miehelleni aivan sopiva, joten se hattu jäi hänelle pihahatuksi (siihen käyttöön "huopis" pääsi samantien, enkä ehtinyt siitä kuvaa ottaa). Ja minä aloitin siis alusta.

Koska luonnonmusta vyyhti oli jo tärvätty kokonaan, siirryin tavallisiin hahtuvakiekkoihin. Luonnonvärit käytössä, Pelson hahtuvaa. Tällä kertaa virkkasin kaksinkertaisella hahtuvalla ja kutistumisprosentiksi laskin 30%.


Ja hei, tällä kertaa se onnistui! Ympärysmitaltaan täydellinen, korkeudesta olisi ehkä saanut olla yksi pylväskerros lisää, mutta menee näinkin oikein hyvin! Kyllä kelpaa tällä uusi vuosi aloittaa :)

2 kommenttia:

  1. Hienoja hattuja! Nämä huovutusjutut ovat joka kerta yhtä jänniä, kun ei ihan varmaksi voi tietää mitä on tulossa.

    Kiitos kommentista blogissani ja oikein ihanaa uutta vuotta sinulle! Pistän pienetkin villatilkut sulle talteen ja palailen asiaan, kun niitä alkaa olla kuorellinen :) Ihailen, kun ehdit ja jaksat tehdä hyväntekeväisyysompeluitakin <3 Saako olla utelias, millaisella kaavalla olet tumppuja tehnyt? Itsellä on ollut suunnitelmissa tehdä niitä monessa blogissakin näkyneitä pul-hanskoja, mutta sopivaa kaavaa ei ole tullut vastaan, enkä ole jaksanut/ehtinyt alkaa itsekään suunnittelemaan, vai ei kai sen hirmu vaikeaa pitäisi olla...

    VastaaPoista
  2. Heps, ja kiitos rusina kun jaksat aina kommentoida! Lämmittää kovasti mieltä :)

    Tumpuista - olen tehnyt ihan vauvatumppuja ilman peukaloa. Ruskovillan tumpuista mittoja otin ja sen mukaan tein mallin.

    VastaaPoista