torstai 16. joulukuuta 2010

Pikkujoulutunnelmissa

Meidän kylän oman pienen kerholla on tänään viimeinen miitinki ennen joulua. Pienen muistamisen halusin kaikille lapsille. Enkä tietenkään näitä ajoissa aloittanut, vaan kiireessä eilisen ja tämän aamun aikana olen näitä ommellut - mutta valmista tuli!


Ja koska lahjansaajat ovat pakettinsa nyt saaneet, paljastetaan sekin mitä kääröjen alta löytyi :)

Kaikille tytöille tein siis samanlaiset liivihameet. Kaavana liivimekon kaava SK 2/10. Leikkasin kaikki koot samantien ja surauttelin kasaan, mutta jo ommellessa totesin että hirmuisen leveä malli. Joten hoikalle kannattaa ehdottomasti kaventaa! Muuten ihan asiallisen oloinen malli. Kaikki mekot joustofroteeta, osalle pinkit ja osalle ruskeat.Tyttöjä meillä on kerhossa siis viisi, joista kaksi on omiani. Jokaiseen liivariin tikkasin vielä tuollaisen "dalahästenin", jonka malli löytyy Ottobren kotisivuilta. Materiaalit noihin aplikaatiohin on vanhoista kierrätetyistä puuvillapussilakanoista. Lisänä pienet pätkät satiininauhaa "satulavyönä ja rintaremminä".

Ja koska kerhon ainoalle pojalle en heppamekkoa tohtinut tehdä, saa pieni mies olla "kukkona tunkiolla" :) Eli kukkopilli puseron rinnassa. Kukkoaplikaatio on kokonaan finecord-samettia. Tämän puseron kaulus epäonnistui kyllä niin pahasti kuin vain voi, mutten ehtinyt sitä enää korjata kun tänä aamuna tämän kiireessä ompelin. Korjaan vaikka tuon joskus jälkikäteen jos se häiritsee lahjansaajan äitiä kovasti ;) Puseron kaavana Ottobren Pinaatti -trikoopusero (1/10).

4 kommenttia:

 1. Voi kuinka kauniita mekkoja! Ihana idea antaa kaikille kerholaisille joululahja! :)

  VastaaPoista
 2. Oi ku ihania!! Jo olet viitsinyt hienot lahjat värkätä :)
  (muutaa sinne että pääsee teidän kerhppn ;) )

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihania! -Vaatteet ja sinä :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kovasti kommenteista <3

  VastaaPoista