maanantai 1. marraskuuta 2010

8/28

Jahas. Se on sitten marraskuu. Ensimmäinen viikko takana, kolme vielä jäljellä, ennenkuin on pakko palata takaisin töihin... Huoh.

Tänään tein esikoiselle hänen omasta toivekankaastaan mekon. Paksun trikoon ostin viime kesänä Virosta Abakhanilta, väri ei ole ihan minun makuuni mutta tyttö valitsi kankaan sen vuoksi, että hänen omalla "Arja-vauvallaan" on samantyyppisestä pallotrikoosta myös mekko!


Elämäni ensimmäistä kertaa tein kuminauharypytyksen. Eikä se ollutkaan niin vaikeaa kuin olin pelännyt! Kauhean kaunis tuo ei ole läheltä tarkasteltuna, mutta ensimmäinen kerta on aina ensimmäinen kerta :)


Mekko on mielestäni ihan kivan mallinen, mutta seuraavaa kertaa ajatellen kaavaa saa kaventaa reilusti hoikalle lapselle. Nyt ompelin mekon koossa 104cm, ja kasvun varaa on joka suuntaan reilusti (tytöllä normaalistikin 104cm käytössä). Sivusuunnassa mekko on hirmuisen leveä, myös hihat ovat pitkät. Ja kaula-aukon resoria saa ensi kerralla edelleen lyhentää reilusti, nyt resorin pituus 40cm (kaavalta mitattuna kaula-aukon pituus 51cm). Mutta onpahan käyttöikää reilusti ensi keväälle päiväkotiin!


Mekko: Ottobre 6/08 (Pine green mekko)

1 kommentti:

  1. Onpas kiva idea toi työ / päivä valmiiksi! Vois itsekin harkita! Mä menin töihin 3 kotona olo vuoden jälkeen syyskuussa! Ja nyt tykkään olla töissä, vaikka sitä jännitinkin alkuun, miten alkaa sujumaan! Tosin käsitöiden tekoon jää vähemmän aikaa.:(

    VastaaPoista