tiistai 6. tammikuuta 2009

Päivityksiä

Joululomareissut sujuivat mennen tullen neuloen, edestakainen matka mummolaan ja takaisin tuotti kolmet villahousut. Lankana Huopanen (jota neuloin ensimmäistä kertaa elämässäni ja totesin ettei ole hahtuvan voittanutta!), oman mallin kehittely jatkuu edelleen :) Kokona pikkuneidille sopiva M, tosin takaa voisi hieman vielä mallia korottaa.


Eilisilta oli ompeluilta, mies hoiti lapset ja äiti sai tehdä omia hommia ja viimeistellä keskeneräisiä töitä. Ummalullan ihanaisen AIO:n innoittamana näihin tuli sisälle koko vaipan alueelle kerros hamppusingleä, samoiten tavoistani poiketen tikkasin etukuminauhan kujiin. Kaavana kuitenkin "oma", M-koon Swaddlesta muokattu kaava. Ulkopinta siis BrPUL, sisäpinta coolmax ja hamppusingleä kerros. Täyttöaukko takana. Nepit on muuten laitettu sävy sävyyn sisällä olevan coolmaxin kanssa :)


Ja vielä viimeiset kuopuksen raitasarjaan, sisätäyttöjä joustofroteeulkopinnalla ja microfleece sisällä. Siskoni toimii meidän raitajoustisten hovihankkijana, ilman häntä meillä ei koskaan näin kattavaa satsia näitä olisikaan!


Eli siis näiden, jo aikaisemmin valmistuneiden, seuraksi vaippakoriin päätyivät ylläolevat:Ja vielä lopuksi, nyyhkis sentään, nämä pakkasin lähtemään uudelle pienellä käyttäjälle, joka syntyi vuoden ensimmäisenä päivänä... Pikkuneidin ja serkkupojan ensimmäiset taskuvaipat, jotka ompelin sarjatyönä. Nämä oli meillä tosi tykätyt vaipat. Kaava syntyi vähän "vahingossa", kun ompelin reilu puolitoista vuotta sitten kaverini vauvalle muutaman S-kokoisetn vaipan lahjaksi. Kaavaa piirtelin vähän vapaalla kädellä, mutta ilmeisen onnistuneesti. Vaippojen mallista tykättiin, ja olihan sitä pakko sitten kokeilla omaankin käyttöön. Ja istuva kaava se meillekin todella oli! Typylle vaipat vielä mahtuivat (10kk ja n.7,7kg), mutta alettiin olemaan säätövarojen rajamailla, joten tervemenoa!1 kommentti: