lauantai 25. joulukuuta 2010

Viimeiset lahjat paljastuu paketista

Heh, tässä vielä viimeiset lahjat, joita ei voinut ennen joulua täällä blogissa julkaista.

Siskoni kanssa sovittiin, että ei lahjoja. Paitsi että hänelle kelpaisi tiskirätit :) Eli ei siis tämän kummoisempia lahjoja tullut tänä vuonna! Novitan Bambusta tuttuun tapaan nämäkin rätit.

torstai 23. joulukuuta 2010

Viime hetken lahjat

Vielä sain tänä aamuna viimeisteltyä lahjoja pukinkonttiin. Miehen mummolle lähtee joulunpunaiset tossut Novitan Temposta. Napin paikalle virkkasin valkoisesta seiskaveikasta kukat.
Ihanalle ystävälleni tein myös tossut samasta langasta. Toivottavasti lämmittävät jalkoja näillä paukkupakkasilla (meillä tällä hetkellä mittarissa -31,8c)!

Nämä tossut niputin yhteen blogini nimellä varustetulla lappusella :) Lapun toisella puolella on pesuohjeet.


Oikein ihanaa ja valkoista joulua kaikille!

toivotteleepi Mari

sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Joulupussukat

Päiväkodin tädeille kiitos kuluneesta vuodesta - olette hoitaneet meidän lapsia hyvin! Voimia myös ensi vuodelle :)Jokaiselle tätille tein pienet pussukat, jotka täytettiin yhdessä lasten kanssa pullolleen konvehteja. Kankaita mietin pitkään, mutta tuota raitakangasta oli vielä liki 1,5m jäljellä juuri sopivan levyisenä (paneeliverhojen ompeluista jäänyttä kangasta), joten siitä sitten pussit tein. Ja onhan nuo värit niin meidän tyttöjä että. Ensimmäistä kertaa myös ompelin nuo "nimikkolaput" noihin pusseihin, mitä joku aika sitten silittelin kanttinauhaan.

torstai 16. joulukuuta 2010

Pikkujoulutunnelmissa

Meidän kylän oman pienen kerholla on tänään viimeinen miitinki ennen joulua. Pienen muistamisen halusin kaikille lapsille. Enkä tietenkään näitä ajoissa aloittanut, vaan kiireessä eilisen ja tämän aamun aikana olen näitä ommellut - mutta valmista tuli!


Ja koska lahjansaajat ovat pakettinsa nyt saaneet, paljastetaan sekin mitä kääröjen alta löytyi :)

Kaikille tytöille tein siis samanlaiset liivihameet. Kaavana liivimekon kaava SK 2/10. Leikkasin kaikki koot samantien ja surauttelin kasaan, mutta jo ommellessa totesin että hirmuisen leveä malli. Joten hoikalle kannattaa ehdottomasti kaventaa! Muuten ihan asiallisen oloinen malli. Kaikki mekot joustofroteeta, osalle pinkit ja osalle ruskeat.



Tyttöjä meillä on kerhossa siis viisi, joista kaksi on omiani. Jokaiseen liivariin tikkasin vielä tuollaisen "dalahästenin", jonka malli löytyy Ottobren kotisivuilta. Materiaalit noihin aplikaatiohin on vanhoista kierrätetyistä puuvillapussilakanoista. Lisänä pienet pätkät satiininauhaa "satulavyönä ja rintaremminä".

Ja koska kerhon ainoalle pojalle en heppamekkoa tohtinut tehdä, saa pieni mies olla "kukkona tunkiolla" :) Eli kukkopilli puseron rinnassa. Kukkoaplikaatio on kokonaan finecord-samettia. Tämän puseron kaulus epäonnistui kyllä niin pahasti kuin vain voi, mutten ehtinyt sitä enää korjata kun tänä aamuna tämän kiireessä ompelin. Korjaan vaikka tuon joskus jälkikäteen jos se häiritsee lahjansaajan äitiä kovasti ;) Puseron kaavana Ottobren Pinaatti -trikoopusero (1/10).