perjantai 24. huhtikuuta 2009

Unohtuneet hahtuvat

Nämä on unohtuneet kokonaan kuvata ja laittaa tänne, mutta tässäpä nämä. Kaksinkertaisesta ohuenohuesta virolaisesta liukuvärjätystä hahtuvasta neulotut pitkälahkeiset. Näiden koko lahkeiden perusteella on n. 74 cm (juuri sopivat kuopukselle), mutta vähän summamutikalla "korotettu" vyötärö-osa ylettää kainaloon saakka :) Kuva vähän heikko, yläosa on tummanviolettia, mistä väri vaihtuu vaaleanpunaisen kautta punaiseen. Takana pyllyssä huovutettu elukka, malli Ikean harsosta. Huovutuskuva ei ole (taaskaan...) mikään mestarinäyte, ei todellakaan, mutta onpahan vähän jotain lisäilmettä housuihin!


torstai 9. huhtikuuta 2009

Hyvään tarkoitukseen...

...lähtee pino liivinsuojia sekä lisäimuja.



Sekä vielä pieniä puuvillaisia pussukoita liivinsuojille!


sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Hoitovaippoja



Näitä vaippoja on tehty vaihe vaiheelta pitkään ja hartaasti. Tosin tarvekaan ei ole ollut kovin akuutti, koska nämä vaipat on tehty ensisijaisesti kuopukselle hoitovaipoiksi. Alustavan aikataulun mukaan omat "kissanpäiväni" ovat ohi syksyllä, kun töihin pitäisi palata. Vaan aika näyttää, aika näyttää... Mutta jos huonosti käy, hoitovaipat on ainakin tehty jo valmiiksi :)

Näissä vaipoissa on PULin suojana ja ekstraimutehon tarjoamassa kiinteä kerros ohutta flanellia. Ulkopuolet on tarkoituksella tehty erilaisista kuvioPULeista, jotta vaipanvaihto olisi mukavaa myös tuleville hoitajille. Sisäpintoina kaikissa värillinen coolmax. Tarrakiinnitys, joka on selvästi neppejä helpompikäyttöisempi useamman eri ihmisen käyttää. Malli on jo esikoisen aikana modattu, ja toimivaksi todettu. Imutkin näihin on jo valmiina isomman jäljiltä, juuri tämänkokoisiin vaippoihin mitoitettuja hamppusherpa- ja hamppuflanellitaittoja löytyy n. 20. (Eli pikaisesti laskettuna vielä olisi imuja vielä muutamaa uutta eri kuosista vaippaa varten valmiina...)

Meillä nämä tuskin pääsevät käyttöön ennen sitä hoidon aloittamista, koska nepit ovat kotikäytössä paljon suositumpi vaihtoehto. Vaikkakin nuo kuosit ovat jokseenkin aika ihanaiset. Mutta tulevaisuutta (ja typyn kasvamista) odotellessa...

Tässä tämän päivän sarja.

Tässä vaippasarja kokonaisuudessaan, tässä näkyy myös nuo sisäpintojen coolmaxien värit. Mukana myös aiemmin valmistuneet samanlaiset ja -kokoiset palloPUL-taskut.


Ja vielä lopuksi hieman vajaat kolmevuotiaan kuvausassarini näkemys vaippojen "myyvästä" asettelusta :)

lauantai 4. huhtikuuta 2009

Lisää viimeisteltyjä töitä

Ja taas on saatettu loppuun erä keskeneräisiä vaippoja. Lisää sivunepillisiä kiinteäimuisia M-kokoisia taskuja kuopukselle sekä kahdet hahtuvat (NB ja S) toivetilauksena.





keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Keskeneräisten töiden viimeistelyä

Useampikin työ on kesken, jatkuvasti. Nyt menneen viikonlopun aikana sain muutaman jutun tehtyä valmiiksi, ja aloitettua siinä sivussa taas jotain uuttakin (mitkä jäivät taasen kesken...)

Sisätäyttövaippoja tutulla kaavalla ja toteutuksella, ulkopinta joustofroteeta ja sisällä microfleece. Sivuneppikiinnitys. Nämä ovat (melko suurella todennäköisyydellä) viimeiset raitavaipat tällä mallilla, enempää raitavärejä en enää halua. Tuota pinkkiraitaa on jäljellä aika reilu pala, siitä oli vielä tarkoitus tehdä jotain vaatetta tai joku vaippa, mutta se saa ollakin jo eri kaavalla toteutettu, jos vaippaan asti tuota kangasta päätyy.



Ja muutama taskuvaippa, nämäkin erittäin hyväksi todetulla kaavalla ja materiaaleilla. Ulkopinta BrPulia, sisäpinta coolmaxia. Kiinteänä imuna koko vaipan matkalla kerros flanellia sekä coolmaxissa vielä erillinen tiimaimu bambusta. Kuminauhat ovat eri sorttista kuin aiemmin käyttämäni (aiemmissa Multifortia, näissä Inkan alusvaatekumppari), näissä reisi- ja etukumpparit ovat huomattavasti löysemmät kuin aiemmin tekemissäni. Saas nähdä tuliko meidän rimppakintulle liian väljät. Nämä kyseiset vaipat ovat roikkuneet valmiiksi leikattuna jo pidemmän aikaa (Apina-PULiakin oli pakko saada HETI kun sitä ilmestyi myyntiin), mutta vasta nyt pääsevät vihdoin ihanat kuosit käyttöön! Näitä on ilo pukea päälle.